FysioPilates

FysioPilates er en videreudvikling af traditionel pilates, hvor fysioterapeutiske aspekter er indarbejdet i træningen. Det er en træningsform, der lærer dig at bruge din krop på en sund og effektiv måde i alt, hvad du gør. Der er fokus på styrke, balance, fleksibilitet og åndedræt.

Man kan sige at FysioPilates er det bedste fra Pilates træningen, anvendt ud fra et fysioterapeutisk perspektiv. FysioPilates er udvalgte og modificerede pilatesøvelser, der er velegnede til en række forskellige problematikker men også til dig uden diagnose, som har brug for at få genoprettet kroppens muskelbalance og opnå en bedre kropsholdning og mere hensigtsmæssige bevægemønstre.

FysioPilates består af øvelser der udføres på måtter, liggende, siddende og stående - et stort øvelsesrepertoire, der revideres løbende i takt med nyeste forskning. Der kan anvendes forskellige træningsredskaber som for eksempel elastikker og små vægte. Der er også fokus på afspænding og vejrtrækning. Sværhedsgraden tilpasses dit træningsniveau.

FysioPilates sigter mod at optimere forholdene for kroppens strukturer, vejrtrækning og funktion med udgangspunkt i den enkelte. Vi laver derfor øvelser for at genetablere den neuromuskulære kontrol i kroppen (det indre "korset") så man forebygger eller eliminerer evt. smerter og funktionsforstyrrelser. Øvelserne udføres i langsomt tempo med fordybelse i den enkelte øvelse og med guidning af fysioterapeuten. Det er ofte mest hovedet der udfordret i begyndelsen. Neuromuskulær grundtræning er ikke "gang i den" og pulsen op, og det er ikke (i første omgang) store og vilde bevægelser. Til gengæld kan FysioPilates give dig forudsætningen for at kunne klare tidligere eller nye udfordrende aktiviteter, eller bare en helt almindelig hverdag.

Lektionen starter med en kort afspænding så man kan være afspændt og koncentreret med øget kropsbevidsthed. Herefter har vi nogle starter øvelser, hvor vi indøver vejrtrækning og sikringsstilling. Medbring altid stort tørklæde og lille pude/ekstra trøje da korrekt lejring er vigtig ift. udførslen af øvelserne.

 

Mandage kl. 8.00-8.55

Torsdag kl. 9.00-9.55

Hvis du har lyst til at høre nærmere om FysioPilates, komme på prøvetime eller book tid så kontakt klinikken og spørg efter fysioterapeut Charlotte.

Skriv til klinikken

OBS: Ikke til tidsbestilling / afbud. (Kontakt os telefonisk)
Søger du svar på hvorvidt en lidelse eller skade kan løses med fysioterapi, så skriv gerne en kort besked til os, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.