Hvad er Akupunktur​?

​Akupunktur er oprindelig en mere end 2000 år gammel kinesisk behandlingsform, som anvendes til lindring af såvel smerter som andre symptomer. Ved akupunktur stimuleres bl.a. kroppens egen smertekontrol samt blodcirkulation. Der er forskellige holdningsmæssige og teoretiske tilgange til anvendelsen af akupunktur.

Traditionel kinesisk akupunktur (TCM) hviler på den taoistiske naturfilosofi, hvor akupunktur har til formål at genoprette sundhedstilstanden i kroppen. Altså balancen mellem yin og yang og vores livsenergi (Qi).

Dette kan ifølge TCM gøres ved at stimulere de såkaldte akupunkturpunkter som ligger på meridianbanerne, som er en slags energibaner, som har et indre forløb ind til organerne.

Den medicinske akupunktur (Med Ac) er bygget på moderne sundhedsvidenskabelige principper og tager udgangspunkt i den bio-psyko-sociale tilgang til kliniske tilstande, herunder klinisk ræsonnering og medicinsk diagnostik, som man kender fra fysioterapi. 

Book tid her

Behandlingsmetoder

Behandlingsmetoder

Manuel akupunktur

Vi arbejder primært ud fra de medicinske principper bag behandlingsmetoden.

Oplev smertelindring med akupunktur

Akupunktur påvirker smerte på flere måder. Det stimulerer kroppens produktion af naturlige smertestillende stoffer som endorfiner, hvilket resulterer i smertelindring. Akupunktur kan være en yderst værdifuld metode indenfor smertebehandling og tilbyde lindring for en bred vifte af smertetilstande. Dens forskellige behandlingseffekter og metoder, såsom smertelindring, muskelafslapning, øget blodcirkulation og fremme af vævsheling, gør akupunktur til en alsidig og effektiv tilgang til smertelindring.

Akupunktur kan være gavnlig for mange tilstande, blandt andet:

Rygsmerter: Akupunktur har vist sig at være en effektiv behandlingsmetode for både akutte og kroniske rygsmerter. Ved at placere nåle på relevante akupunkturpunkter hjælper den terapeutiske tilgang med at reducere muskelspændinger, øge blodcirkulationen og udløse frigivelsen af kroppens naturlige smertestillende stoffer.

Migræne: Migræne er en invaliderende tilstand, der ofte ledsages af alvorlig kvalme og opkastning. Akupunktur kan hjælpe med at reducere både hyppigheden og intensiteten af migræneanfald. Det sker ved at regulere blodgennemstrømningen, afslappe spændte muskler og lindre trykket i hoved og nakke.

Gigt/artrose: Gigt er en smertefuld og betændelsesbaseret tilstand, der påvirker leddene og kan begrænse bevægeligheden. Akupunktur kan lindre smerte, reducere inflammation og forbedre leddets mobilitet. Derudover kan det fremme helingen af beskadiget væv ved at øge blodgennemstrømningen til de berørte områder.

Herudover er der også mange andre tilstande og sygdomme, som akupunktur kan hjælpe mod, blandt andet fordøjelsesproblemer, søvnløshed, stress og angst, problemer med reproduktion, rygning, vægttab, allergi og astma.

Sådan virker akupunktur

Akupunktur er en alternativ metode indenfor smertebehandling, og den anvendes med stor succes til at lindre en række smertetilstande, herunder rygsmerter, migræne og gigt. Behandlingen involverer indsættelse af nåle på specifikke punkter i kroppen for at fremme og regulere kroppens naturlige helingsprocesser.

Akupunktur fremmer muskelafslapning ved de særlige punkter på kroppen, hvor nålene indsættes, ved at løsne spændinger og forbedre blodcirkulationen, hvilket igen hjælper med at lindre smerte og øge bevægeligheden. Akupunktur styrker vævsheling ved at øge blodgennemstrømningen til beskadigede områder, der er afgørende for behandlingen af skader og skavanker.

Hos Trørød Fysioterapi har vi stor erfaring med akupunktur, og vores dygtige behandlere står klar til at hjælpe dig med smertelindring eller andre udfordringer, du måtte have. For mere information er du altid velkommen til at ringe til os på telefon 45 89 06 52 eller skrive til os på mail: trorodfysioterapi@hotmail.com.

Læs mere om akupunktur: 

 

 

Skriv til klinikken

OBS: Ikke til tidsbestilling / afbud. (Kontakt os telefonisk)
Søger du svar på hvorvidt en lidelse eller skade kan løses med fysioterapi, så skriv gerne en kort besked til os, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.