Hvad er Akupunktur​?

​Akupunktur er oprindelig en mere end 2000 år gammel kinesisk behandlingsform, som anvendes til lindring af såvel smerter som andre symptomer. Ved akupunktur stimuleres bl.a. kroppens egen smertekontrol samt blodcirkulation. Der er forskellige holdningsmæssige og teoretiske tilgange til anvendelsen af akupunktur.

Traditionel kinesisk akupunktur (TCM) hviler på den taoistiske naturfilosofi, hvor akupunktur har til formål at genoprette sundhedstilstanden i kroppen. Altså balancen mellem yin og yang og vores livsenergi (Qi).

Dette kan ifølge TCM gøres ved at stimulere de såkaldte akupunkturpunkter som ligger på meridianbanerne, som er en slags energibaner, som har et indre forløb ind til organerne.

Den medicinske akupunktur (Med Ac) er bygget på moderne sundhedsvidenskabelige principper og tager udgangspunkt i den bio-psyko-sociale tilgang til kliniske tilstande, herunder klinisk ræsonnering og medicinsk diagnostik, som man kender fra fysioterapi. 

Book tid her

Behandlingsmetoder

Behandlingsmetoder

Manuel akupunktur

Vi arbejder primært ud fra de medicinske principper bag behandlingsmetoden.

Skriv til klinikken

OBS: Ikke til tidsbestilling / afbud. (Kontakt os telefonisk)
Søger du svar på hvorvidt en lidelse eller skade kan løses med fysioterapi, så skriv gerne en kort besked til os, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.