Få løsnet op i musklerne med triggerpunktsbehandling​

Oplever du nedsat bevægelighed, eller føler du dig usmidig i ryggen eller i andre dele af kroppens store muskelgrupper, og er det til daglig gene for dig, når du f.eks. sidder ned på din arbejdsplads eller dyrker motion? Så er en triggerpunktsbehandling muligvis den rigtige behandlingsform for dig. Med en triggerpunktsbehandling kan du nemlig vinke farvel til daglige gener i form af spændinger ved muskulaturen i f.eks. ryggen. En triggerpunktsbehandling er særligt effektiv, når det kommer til spændinger, der udspringer fra muskulaturen, hvor smerterne består i sammentrukne muskelfibre. Når man har ondt, kan man ofte lokalisere nogle punkter, hvor smerten føles konstant og koncentreret. Disse punkter kalder man triggerpunkter, og de kan samtidig forårsage smerter andre steder i kroppen. Triggerpunkter optræder i to former, nemlig som aktive og latente. Et aktivt triggerpunkt vil være meget smertefulde, hvorimod latente opleves som en irriterende stivhed i området omkring triggerpunktet. Heldigvis kan man afhjælpe både smerter og stivhed med den rette triggerpunktsbehandling.

Hvordan virker triggerpunktsbehandling?​

Går du rundt med aktive eller latente triggerpunkter, vil du ofte ikke overveje, at denne smerte skyldes spændinger i din muskulatur. Det er dog vigtigt, at du kontakter en fysioterapeut, hvis du oplever vedvarende smerter og spændinger, da triggerpunkter også kan være årsag til en række andre gener. Når vi udfører triggerpunktsbehandlinger hos Trørød Fysioterapi, gør vi brug af akupressur, som er et manuelt tryk på punktet i cirka 15-30 sekunder, så vi stimulerer kroppens nervebaner. Samtidig vil området blive masseret grundigt, så der bliver løsnet godt op. Resultatet er en reducering af spændingerne – og dermed også smerterne. Når du får foretaget en triggerpunktsbehandling, vil vi ofte anbefale, at du gennemgår et længerevarende forløb, hvor vi gentager behandlingen, så vi får løsnet tilstrækkeligt op.

Vi sørger for den bedste behandling​

Hos Trørød Fysioterapi er vi et hold af uddannede fysioterapeuter med speciale inden for forskellige områder. Du kan læse mere om os her. Når du efterspørger triggerpunktsbehandling hos os, udformer vi en behandlingsplan til dig, så du føler dig velinformeret om forløbet. Derudover giver vi altid råd og vejledning, så du føler, at du er i trygge hænder hos os. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores behandlinger.​

Book tid her

Behandlingsmetoder

Skriv til klinikken

OBS: Ikke til tidsbestilling / afbud. (Kontakt os telefonisk)
Søger du svar på hvorvidt en lidelse eller skade kan løses med fysioterapi, så skriv gerne en kort besked til os, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.