Hvad er fysioterapi​?

Fysioterapi er en sundhedsfaglig profession, som omfatter viden om menneskets krop, bevægelser og funktioner. Faget er bygget på teoretisk viden, erfaring og praktiske færdigheder indenfor undersøgelse, analyse, vurdering og diagnosticering. Det tilstræbes at genoprette og genoptræne dysfunktioner ved hjælp af forskellige behandlings- og træningsmetoder for herigennem at opnå et bedre fysisk velvære. Dette forudsætter et samarbejde mellem fysioterapeut og patient, som sammen udarbejder en målsætning for behandlingen og har et fælles ansvar for at behandlingsforløbet udvikler sig til et tilfredsstillende resultat for begge parter.

​Problemer i bevægeapparatet kan være komplicerede. De kan være opstået af forskellige årsager og have forskellige symptomer. Vi behandler ud fra et helhedsprincip, hvor smerter lokaliseret et sted i kroppen kan have sin årsag et andet sted i kroppen. For at optimere effekten af behandlingen kan det være nødvendigt at tage flere forskellige behandlingsmetoder i brug.

Book tid her

Behandlingsmetoder

Træningsterapi

Hold og individuel træning

Udarbejdelse af trænings-programmer

GLA:D forløb

Mekanisk Diagnostik og Terapi (MDT) (McKenzie)

El-terapi

Ultralyd

Laser

Sådan kan fysioterapi hjælpe dig

Fysioterapi kan spille en stor rolle i lindring af smerter, genoptræning af sportsskader og genoprettelse af funktion hos en bred vifte af patienter. Fysioterapi er en behandlingsform, der har til formål at forbedre både fysisk og funktionel velvære. Ved at anvende en kombination af teknikker og metoder kan vi hos Trørød Fysioterapi hjælpe med at lindre smerter, forbedre bevægelse og gøre det muligt for vores patienter at genoptage deres daglige aktiviteter med større komfort og uafhængighed.

Vores erfarne og dygtige fysioterapeuter har en stor viden om hver enkelt behandlingsmetode, så du kan føle dig tryg, når du besøger vores klinik. Vi har mange muligheder for at imødekomme dine behov for træning, genoptræning og behandling, blandt andet laserterapi, akupunktur, holdtræning, hjemmebehandling og meget mere.
Hos Trørød Fysioterapi har vi nogle meget dygtige og erfarne fysioterapeuter, som kan hjælpe med behandlingen af alle sportsskader, også dem, som stammer fra elitesport. Vi tilbyder også genoptræningsforløb, hvor vores kvalificerede team af fysioterapeuter anvender den nyeste viden inden for heling og vævsskader for at sikre en effektiv genoptræning.

Din fysioterapeut vil altid lave et individuelt tilrettelagt forløb til dig ud fra din situation og tilstand. Det vil altid tage udgangspunkt i en grundig gennemgang og undersøgelse, så vi har den rette information om dig og kan skabe det bedste forløb.

Hvilke metoder bruger en fysioterapeut?

Manuel terapi: Dette omfatter bløde vævsteknikker som massage, ledmobilisering, manipulation og strækøvelser for at løsne muskelspændinger og forbedre blodcirkulationen.

Øvelsesbaseret terapi: Fysioterapeuter udvikler skræddersyede øvelsesprogrammer, der sigter mod at styrke muskler, forbedre fleksibilitet og genoprette normal bevægelse.

Genoptræning og funktionel rehabilitering: Fysioterapeuter kan forbedre patientens daglige funktioner med specifikke bevægelsesøvelser og teknikker.

Håndtering af smerte: Fysioterapeuter kan også hjælpe med smertehåndtering, herunder strategier til at reducere smerte og forbedre livskvaliteten hos patienter med kroniske smerter.

Postural træning: Korrekt kropsholdning er afgørende for at forhindre og behandle smerter. Vi kan som fysioterapeuter lære patienter at opretholde god kropsholdning i daglige aktiviteter.

Akupunktur: Behandling med nåle, som indsættes på specifikke akupunkturpunkter, der lindrer smerte, øger blodgennemstrømningen og muskelafslapning.

Hvad hjælper fysioterapi imod?

Fysioterapi, med sine mange forskellige metoder og teknikker, kan hjælpe mange forskellige former for smerter, tilstande og sygdomme. Det kan for eksempel være rygproblemer, rehabilitering efter sportsskader, genoptræning, ældrepleje og forebyggelse af fald, arbejdsrelaterede skader, kroniske skader, problemer med det neurologiske, dårlig holdning og meget mere.

Hvis du er i tvivl om, om vi hos Trørød Fysioterapi kan hjælpe dig med dine udfordringer, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 45 89 06 52 eller på mail: trorodfysioterapi@hotmail.com. Du finder vores klinik i Vedbæk, men vi behandler mange patienter som også kommer fra de omkringliggende byer i Holte, Hørsholm og resten af Nordsjælland.

 

 

Skriv til klinikken

OBS: Ikke til tidsbestilling / afbud. (Kontakt os telefonisk)
Søger du svar på hvorvidt en lidelse eller skade kan løses med fysioterapi, så skriv gerne en kort besked til os, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.